Budi dio naše mreže
Izbornik

Izjava Svete Stolice nakon presude kardinalu Pellu

Vatikan (IKA)

Sveta Stolica pridružuje se izjavi predsjednika Australske biskupske konferencije u vezi s prvostupanjskom presudom kardinalu Georgeu Pellu (77), istaknuo je 26. veljače u izjavi za javnost privremeni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti.

To je žalosna vijest koja je potresla brojne osobe, ne samo u Australiji, rekao je Gisotti. Istaknuo je ponovno da poštuju australski pravni sustav i upravo zbog toga čekaju rješavanje žalbe kardinalova pravnog tima.

Do konačnog ishoda Sveta Stolica pridružuje se australskim biskupima u molitvi za sve žrtve zlostavljanja te će učiniti sve što je moguće kako bi osigurali da Crkva bude sigurno mjesto za sve, posebno mlade i ranjive. Sveti Otac potvrdio je preventivne mjere koje je kardinalu Pellu odredio mjesni ordinarij po povratku u Australiju – do završetka postupka kardinalu je zabranjeno vršenje svećeničke službe i bilo kakav dodir s maloljetnicima, rekao je Gissoti, prenosi Vatican News.

Pročelnik Tajništva za ekonomiju Svete Stolice australski kardinal George Pell proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 12 i 13 godina dok je bio pomoćni biskup Melbournea. Presuda je izrečena 11. prosinca, ali je sud u Melbourneu izdao nalog kojim se zabranjuje objavljivanje informacija o suđenju.

Ključne riječi:
George Pell Gisotti presuda