Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Krajewski na otvaranju dječjega zdravstvenog centra u Banguiju

Vatikan (IKA)

Papin djelitelj milostinje kardinal Konrad Krajewski u glavnom gradu Srednjoafričke Republike u subotu 2. ožujka otvorit će pedijatrijsku zdravstvenu ustanovu koja je obnovljena i proširena po želji pape Franje.

Obnovu je financirala Sveta Stolica, a bolnica „Bambino Gesu” nadgledala je izvedbu radova i preuzela brigu o toj ustanovi, prenosi Vatican News. Uz kardinala Krajewskog otvaranju će prisustvovati ravnateljica bolnice „Bambino Gesu” Mariella Enoc i glavni zapovjednik vatikanske žandarmerije Domenico Giani, koji je u posljednjih nekoliko godina pokrenuo različite inicijative prikupljanja pomoći za Srednjoafričku Republiku.

U tijeku apostolskog posjeta toj afričkoj zemlji papa Franjo je 29. studenoga 2015. godine, prije otvaranja Godine milosrđa, posjetio dječju bolnicu u Banguiju. Sa sobom je donio lijekove koje je darovala bolnica „Bambino Gesu” te je tom prilikom djeci koja su se zatekla tamo na liječenju obećao da ih neće zaboraviti.

Dvije godine kasnije, 12. srpnja 2017., položen je kamen temeljac nove zgrade zdravstvenoga centra, te je započeta obnova postojećih prostora i osnivanje lječilišnog centra za pothranjenu djecu. S građevinskim radovima je, zahvaljujući sporazumima s Vladom Srednjoafričke Republike, također započeo opsežan i detaljan projekt trajne edukacije za lokalno zdravstveno osoblje te zdravstveno-higijenske poduke za obitelji.

Ključne riječi:
Bangui Kardinal Krajewski