Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo blagoslovio djecu koja sudjeluju u Hodu za prihvat

Vatikan (IKA)

Papa Franjo pozdravio je dvjestotinjak djece u Dvorištu svetoga Damaza u Vatikanu u petak 10. rujna na događaju vezanom uz Svjetski dan migranata i izbjeglica, prenosi hrvatska sekcija Vatican Newsa.

Papa Franjo je u petak prijepodne u Vatikanu uputio kratak pozdrav djeci, sudionicima Hoda za prihvat, organiziranoga povodom Svjetskoga dana migranata i izbjeglica pod nazivom „Otvori“. Nakon što su na Trgu svetoga Petra dočekali sudionike putujućega festivala „The Walk“, koji je s lutkom Amal krenuo s tursko-sirijske granice prema Manchesteru, više od 200 djece iz Rimske biskupije stiglo je u Dvorište svetoga Damaza u Vatikanu gdje su se okupili oko Pape.

Zadržao se s njima nekoliko trenutaka, pozivajući ih da ostanu igrati se u Dvorištu svetoga Damaza, a potom ih je blagoslovio, potičući ih da mole za njega.

Lutka Amal kip visok tri i pol metra, koji predstavlja djevojčicu u bijegu sa sirijsko-turske granice prema Ujedinjenom Kraljevstvu, i putujući je simbol milijunā maloljetnika primoranih skloniti se u druge zemlje zbog ratova i siromaštva, prenosi hrvatska sekcija Vatican Newsa.