Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Nemojte se bojati sudjelovati u revoluciji nježnosti

Zagreb (IKA)

Papa Franjo je u subotu 28. rujna pozdravio djevojčice i dječake Socijalnog centra oca Davida de Oliveire Martinsa u Bragi u Portugalu te ih potaknuo da se ne boje sudjelovati u "revoluciji nježnosti".

Snažna želja za prihvatom napuštene djece i traženjem pomoći za najsiromašnije potaknula je, pedesetih godina prošloga stoljeća, u Bragi, u Portugalu, osnivanje socijalnoga centra koji nosi ime njegova utemeljitelja oca Davida de Oliveire Martinsa. Upravo je te dječake i djevojčice papa Franjo pozdravio spominjući se u molitvi svih osoba kojima je taj centar od 1958. pomogao sa svojih 70 kuća za siromašne, zatim pronalazeći rješenje za stanovanje i, ponajviše, nastojeći nadvladati jedan od razloga za osnivanje sirotišta, piše Vatican News.

Ponesite iz Rima moj zagrljaj svim štićenicima i asistentima te ustanove koji raznim službama pomažu djeci, mladima, siromašnima i starijim osobama. Kao veleposlanici ljubavi koju gajite prema Crkvi i zbog dobra koje želite da ja činim, poslali ste mi najmanje”, rekao je Papa zahvaljujući ocu Manuelu Joaquimu, ravnatelju centra.

Krist – ključ za suočavanje sa sadašnjošću i budućnošću

Kao brižan i odlučan otac, Papa je prisutnoj mladeži povjerio ključ kojim mogu otvoriti srce za nadu u budućnost i kako bi shvatili smisao vlastitoga života. “Ključ je Krist koji hodi uz nas i vodi nas. Vaše vas putovanje vodi da na budućnost gledate zajedno, da ne gledate sebe kao da ste sami. Kako nas uči sveti Pavao, sadašnjost i budućnost tvoji su. Ali vi ste Kristovi, a Krist je Božji. Vi ste Kristovi”, ponovio je Papa te objasnio da je to duboki smisao njihova života do danas, i ponajviše ključ za suočavanje s budućnošću.

Budite uvijek Kristovi u molitvi, u brizi za vašu najmanju braću i sestre. Nemojte se bojati sudjelovati u revoluciji na koju vas zove; na revoluciju nježnosti. Krist hodi s vama i vodi vas”, istaknuo je Papa.

Nositelji milosrđa i nježnosti

Papa Franjo je završio govor preporukom koja se potom pretvorila u poziv. “Nemojte nikada dopustiti da prošlost određuje vaš život. Čekajte s nestrpljenjem; valja raditi i boriti se kako biste postigli ono što želite. I neka se nitko od vas nikada ne osjeti samim; štoviše, na svakom je čovjeku, stvorenom na Kristovu sliku, biti uz bližnjega. Neka vam Bog pomogne biti nositelji njegova milosrđa, nježnosti i ljubavi jednih za druge. ”