Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa o smislu Svjetskoga dana siromaha

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je video-poruku u povodu susreta sa siromašnima u Lurdu u organizaciji Udruge Brat od 14. do 17. studenoga.

U video-poruci Sveti Otac podsjetio je na smisao Svjetskoga dana siromaha, koji je ustanovio 2017. godine., kao prigodu za „veću svijest o siromaštvu, u kojemu je živio i Isus, u trenucima kada je bio stavljen na stranu i kada nije bio prihvaćen“. Četverodnevni susret prijateljstva i molitve „Okupljanje Brat 2019.“, održat će se uz treći Svjetski dan siromaha, u nedjelju 17. studenoga, prenosi Vatican News.

U video-poruci uz „Okupljanje Brat 2019.“, snimljenoj 5. listopada, a objavljenoj na Facebook profilu te udruge koja se zauzima za promicanje inicijativa u korist najsiromašnijih i ranjivih, Papa podsjeća kako njezini članovi, svatko od njih, žive siromaštvo koje ima svoje korijene i razloge. Papa ih je potaknuo da budu svi zajedno. Bilo bi lijepo kada bi mogli otići, čak i uz pratnju, na susret u Lurdu, kako bi bili blizu Isusovoj majci koja vrlo dobro poznaje siromaštvo.

 

Ključne riječi:
Lurd Papa siromasi video-poruka