Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Za mir valja raditi ne lijepim riječima, već djelima

Vatikan (IKA)

Papa Franjo primio je u četvrtak 12. siječnja u audijenciju članove Nadzorništva javne sigurnosti pri Vatikanu koje se brine za javni red na Trgu svetoga Petra te u Rimu i Italiji tijekom pastoralnih pohoda, prenosi Vatican News.

Sveti Otac pohvalio je njihov duh služenja i ljubaznost prema hodočasnicima te im savjetovao da u džepu uvijek imaju primjerak Evanđelja i svakodnevno ga čitaju kako bi u duši posijali dobre stvari. Mirotvorci, djelatnici mira, moguće je biti i kroz naizgled male konkretne geste te dobro obavljajući vlastiti posao, rekao je. Vaša služba, istaknuo je, može biti znak Božje blizine s braćom i sestrama koje svakodnevno susrećete, a koji od vas očekuju gestu uslužnosti i dobrodošlice. Koliko su danas potrebni ljudi koji za mir ne rade lijepim riječima nego djelima, savjesno obavljajući svoju dužnost u službi općega dobra, istaknuo je.

Primjer dobrih odnosa između Italije i Svete Stolice

Rimski je biskup izrazio iskrenu zahvalnost za službu koju obavljaju samozatajno i u duhu požrtvovnosti, na vrućini i hladnoći te šaleći se priznao da mu je neugodno smetati im tijekom svojih posjeta, jer bi radije bio sam iako to nije moguće. Divim se vašem radu tijekom okupljanja vjernikā i hodočasnikā, koji dolaze iz cijeloga svijeta kako bi se susreli s Papom i posjetili grob apostola Petra te molili na grobovima njegovih nasljednika, od kojih se većina nalazi u vatikanskoj bazilici. Riječ je o velikodušnom i raspoloživom zauzimanju u pozornoj i stručnoj službi koja, dok ispunjavate svoje zadaće kao dužnosnici talijanske države, očituje također dobre odnose koji postoje između Italije i Svete Stolice.

Evanđelje u džepu kako bi dušu ispunili Božjom riječju

Papa ih je potom ohrabrio da ustraju u idealima i odlukama koji nadahnjuju njihov život i njihovo ponašanje u izvršavanju delikatnih zadaća koje su im povjerene, te poželio da njihov rad, često obavljan uz odricanje i rizike, bude uvijek potaknut željom da pomognu bližnjemu u zajednici.

Potaknuo ih je također da otkriju ljepotu i uvijek novu snagu evanđelja, te da dopuste da učinkovito uđe u njihovu savjest i život, hrabro svjedočeći Božju ljubav u svakoj sredini, pa i onoj radnoj. Pritom im je savjetovao da uvijek imaju u džepu Evanđelje te da svakoga dana pročitaju nekoliko riječi jer ono u duši sije dobre stvari i polako ju puni Isusovim riječima, prenosi Vatican News.