Budi dio naše mreže
Izbornik

Program Papinih slavlja u korizmi i za Uskrs

Vatikan (IKA)

Papa Franjo će u ožujku i travnju osim tradicionalnih korizmenih i uskrsnih obreda otići u Aricciu, nedaleko od Rima, gdje će sudjelovati na duhovnim vježbama za Rimsku kuriju, te poći na apostolsko putovanje u Maroko, najavio je Vatican News.

Papa će na Pepelnicu, 6. ožujka, poslijepodne u 16 sati na rimskom brežuljku Aventinu predvoditi pokorničke obrede i procesiju od crkve Svetoga Anzelma do bazilike Svete Sabine gdje će slaviti misu s blagoslovom pepela i pepeljenjem.

U nedjelju 10. ožujka započet će duhovne vježbe za Svetoga Oca i Rimsku kuriju, koje će završiti u petak 15. ožujka.

U petak 29. ožujka na programu je pokorničko bogoslužje u bazilici Sv. Petra u 17 sati. Apostolsko putovanje u Maroko na programu je 30. i 31. ožujka.

Na Cvjetnicu, Nedjelju muke Gospodnje, 14. travnja, papa Franjo će na Trgu Sv. Petra u 10 sati predvoditi procesiju i misno slavlje. Na Veliki četvrtak, 18. travnja, u vatikanskoj bazilici predvodit će Misu posvete ulja.

Na Veliki petak u 17 sati Papa će u bazilici Sv. Petra predvoditi obrede Muke Gospodnje, a u 21 sat i 15 minuta pobožnost Križnoga puta u rimskom Koloseumu. Na Veliku subotu, 20. travnja, predvodit će vazmeno bdjenje koje će početi u 20.30 sati.

Na Uskrs, 21. travnja, Papa će u 10 sati slaviti misu, a u podne sa središnje lože na vatikanskoj bazilici udijeliti blagoslov Urbi et Orbi – Gradu i svijetu.

Ključne riječi:
korizma Papa program uskrs