Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj glasnika Mahnićevo slovo

Krk (IKA)

Izašao je korizmeni broj glasnika postulature sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića za mjesec ožujka kao prilog biskupijskom listu Kvarnerski vez.

U uvodu postulator Saša Ilijić govori o odjecima na prvi broj u veljači koji je ponovno započeo izlaziti nakon stanke. Među mnogim stvarima za koje ćemo se odlučiti odreći u ovoj korizmi možda bi se mogla naći i želja da se odreknem propustiti priliku upoznati svijetli lik biskupa Mahnića koji mi može pomoći na životnom hodočašću ka vječnosti, istaknuo je postulator.

Mons. Ivica Petanjak, biskup krčki i pokretač kauze, u svojoj rubrici Dvije, tri biskupa Ivice govori o korizmenim hodočašćima na grob sluge Božjega koji će se od konca veljače, kroz ožujak i početak travnja odvijati u Krku: “Neka dođu oni koje će voditi prava vjera i pobožnost, ali i oni koji će privući čista znatiželja. Bog je velik u svojim svetima i zna prirediti velika iznenađenja. Dođite i uvjerite se”.

Glasnik donosi prvi dio promišljanja sluge Božjega o Riječi Božjoj. Urednik i voditelj emisije Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija Slavko Nedić donosi intervju sa trojicom autora i izvođača prve u nizu pjesme Mahnić na Kristovu putu, s kojima Postulatura želi približiti svetački život sluge Božjega. Intervju je prijepis emisije Sacro ritam iz prosinca 2019. godine u kojoj je bila predstavljena pjesma. Gosti su bili: Saša Ilijić, voditelj glazbenog projekta, te autori pjesme: tekstopisac Daniel Načinović, glazbenik Bruno Krajcar te izvođač Stijepo Gleđ Markos.

Glasnik donosi i najave budućih događanja vezanih uz korizmeni period kao i molitve, zahvale i odjeke s Mahnićeva groba.

Slijedeći broj Mahnićevog slova izlazi pred Uskrs.