Budi dio naše mreže
Izbornik

Srebrni jubilej mons. Ivana Nikolića

Rijeka (IKA)

Mons. Ivan Nikolić, predstojnik Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije i župnik u Viškovu, misom je 21. rujna na blagdan zaštitnika župe u Viškovu sv. Mateja evanđelista, proslavio srebrni jubilej, 25. godina svećeništva. Propovijed je održao riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić čestitajući srebrnomisniku jubilej i zahvalivši mu za 25 godina vjernog služenja Bogu i Crkvi.

Brojni su svećenici, kao i župljani, došli čestitati jubilarcu te proslaviti župni blagdan. Svoj doprinos svečanosti euharistije dali su Župni zbor, KUD Halubjan, Ženski zbor “Marinići” i Dječji zbor “Nebeske iskrice”.

„Predanost i posvećenost Božjem pozivu nadahnjivale su i prožimale sav tvoj pastoralni rad“, rekao je slavljeniku nadbiskup Devčić podsjetivši na svećeničke službe koje je do sada obavljao te istaknuvši kako je pri svakoj povjerenoj mu zadaći pokazivao organizatorske sposobnosti i smisao za odgoj suradnika te upornost i marljivost.

U svakoj župi koja ti je bila povjerena Crkvu si Božju neumorno obnavljao, duhovno i materijalno, posebnu pozornost posvećujući djeci, mladima i obiteljima.“

Kao kapelan, upravitelj ili župnik mons. Nikolić služio je na više župa dok 2010. nije iz riječke župe Uznesenja Marijina došao na Viškovo. U nadbiskupijskim tijelima bio je pomoćnik vikara za pastoral, zatim i vikar, povjerenik za duhovna zvanja, a već je gotovo 20 godina na čelu Ureda za obitelj.

Dragi Ivane na tebe je, kao i na carinika Mateja, Isus bacio svoj pogled i pozvao te da ga slijediš kao svećenik. I ti si se, kao i Matej, odmah odazvao”, istaknuo je nadbiskup Devčić.

„Vjerujem da ti je u zauzimanju za izgradnju i obnovu Crkve sv. Matej bio uzor, a njegovo evanđelje nadahnuće“, rekao je u propovijedi nadbiskup Devčić.