Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov obitelji u Ogulinu u epidemiološkim uvjetima

Ogulin (IKA)

Vjerski život u novim epidemiološkim uvjetima svakodnevno poprima nove obrise. Nakon što se u župi sv. Križa u Ogulinu stabilizirao broj vjernika na misama oko 25, što se realizira sjedenjem na označenim mjestima, župa se priprema i za skori blagoslov obitelji.

Župnik župe sv. Križa vlč. Nikola Prša predložio je uvjete u kojima će se realizirati skori blagoslov, a koji su usvojeni na sjednici Župnog pastoralnog vijeća. Svaki župljanin se treba prijaviti župi za blagoslov obitelji, jer svećenici ne žele u ovakvoj situaciji dolaziti nenajavljeno u domaćinstva, poštujući osobnost i eventualni strah pojedinih župljana od nenajavljenih kontakata. Osim toga župa je već pripremila za svaku obitelj blagoslovljenu vodu u posebno pripremljenim plastičnim bočicama. Time se izbjegava bilo kakva mogućnost neželjenih kontakata i prenošenja virusa.

Koliko su ozbiljno shvaćena uputstva Nacionalnog stožera civilne zaštite govori i činjenica da je sjednica ŽPV-a održana u crkvi uz potrebit razmak. Isto tako ove će se godine za Božić organizirati više misa na Badnjak, da bi svi zainteresirani mogli nazočiti obredima.