Budi dio naše mreže
Izbornik

Školarci u Petrinji dobili pakete svojih vršnjaka iz Rijeke

Rijeka/Petrinja (IKA)

Caritas Riječke nadbiskupije u petak 12. ožujka dostavio je pakete humanitarne pomoći u OŠ Dragutin Tadijanović u Petrinji. Pakete su pripremili učenici nižih razreda riječkih škola OŠ Škurinje i OŠ Gelsi, koji su nakon potresa prikupljali školski pribor, bilježnice i torbe te higijenske potrepštine za svoje vršnjake. Caritas su odabrali kao posrednika u tom lancu solidarnosti, kako bi prikupljena pomoć stigla do djece u školi koja je stradala u potresu.

Ravnatelj petrinjske škole Davor Miholjević i učiteljica Bojana Novaković dočekali su djelatnike riječkog Caritasa i zahvalili riječkim školarcima na pomoći. Ravnatelj je najavio da će sljedećeg tjedna, 17. ožujka, nakon gotovo tri mjeseca stanke škola otvoriti svoja vrata učenicima.

U obnovljeni i sanirani dio škole vratit će se 560 učenika u 31 razrednom odjeljenju, a nastavu će pohađati u tri smjene te u kombinaciji s nastavom od kuće. Veći dio škole ipak je i dalje zatvoren i čeka obnovu.

Humanitarna pomoć i dalje je potrebna ljudima koji ne mogu ući u svoje domove

Kombi s djelatnicima riječkog Caritasa došao je i do Caritasova skladišta u Sisku gdje ih je dočekala s. Smilja, a volonteri su iskrcali grijalice, deke, dječje krevetiće i druge potrepštine te trajne prehrambene proizvode.

S. Smilja je objasnila kako je humanitarna pomoć i dalje potrebna ljudima koji ne mogu ući u svoje domove te da srećom i dalje pristiže. Volonteri također. Privremeno skladište biskupijskog Caritasa uskoro će preseliti na novu adresu, nedaleko sadašnje, pa su u tijeku pripreme za preseljenje.