Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka riječkog nadbiskupa i metropolita mons. Ivana Devčića imenovanom dubrovačkom biskupu

Rijeka (IKA)

Nadbiskup i metropolit Riječke nadbiskupije mons. Ivan Devčić uputio je čestitke imenovanom dubrovačkom biskupu mons. Roku Glasnoviću, čestitku prenosimo u cijelosti.

Poštovani mons. Roko Glasnović, novi dubrovački biskupe!

S malim zakašnjenjem čestitam Ti imenovanje za biskupa drevne i časne Dubrovačke biskupije, odakle je nama u Rijeku za koadjutora stigao mons. Mate Uzinić, Tvoj predšasnik i njezin dosadašnji revni pastir. Nadam se da Ti je on prenio moje usmene čestitke. Uvjeren sam da ćete Vas dvojica duhovno čvrsto povezati hrvatski sjever i jug, Riječku nadbiskupiju i Dubrovačku biskupiju, i njihove parce: sv. Vida i sv. Vlahu.

Svatko kome Gospodin po Crkvi povjerava odgovornu službu biskupa, proživljava trenutke uzbuđenja i straha zbog velike odgovornosti i  izazova s  kojima je ta služba uvijek bila povezana, a posebno  u sadašnjem  vremenu koje je bremenito teškim izazovima kako za vjernike tako i za njihove duhovne pastire. Ali to nas ne smije obeshrabriti, jer Gospodin je s nama. On nam šalje Duha Svetoga koji nas ispunja svojom mudrošću i snagom za hrabro suočavanje sa svim izazovima i kušnjama u kojima smo pozvani živjeti i kao duhovni pastiri djelovati.  Zato, ispunjeni snagom Božjeg Duha, smijemo i mi sa sv. Pavlom reći: „Sve mogu u Onome koji mi daje snagu“ (Fil 4, 13).

Neka Ti nikad te Božje snage u Tvom pastirskom služenju Božjem narodu ne uzmanjka.

To Ti od srca želi Tvoj u Kristu odani

mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup metropolit