Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće Gospićko-senjske biskupije u Padovu

Padova (IKA)

Posljednjeg dana hodočašća Gospićko-senjske biskupije u Rim i cijelu Italiju u petak 21. veljače vjernici su obišli Padovu i Svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Završnu misu na kraju hodočašća predvodio je kancelar i tajnik gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića, preč. Mišel Grgurić, a u koncelebraciji su bili jedanaest svećenika i jedan đakon dok je liturgijskom glazbom misu animirao preč. Josip Šimatović.

Preč. Grgurić na početku je zaželio za sve hodočasnike, njihove obitelji, biskupiju i domovinu zagovor velikog sv. Leopolda Bogdana Mandića. Zatim je u homiliji govorio o značaju i potrebi nošenja svog križa.
“Kao što je Isus pozvao učenike da ga slijede, tako i nas poziva da se uz nošenje svog križa darujemo drugima. Isusov put traži od nas žrtve i odricanja i tek ga tada možemo nasljedovati. Jer Isusova je logika suprotna ljudskim razmišljanjima u kojima odbacujemo svoje križeve pa imamo primjerice mnoge rastave supružnika ili pak roditelje šaljemo u domove da bi sebi osigurali svoja materijalna dobra i sl. Sv. Leopold Mandić je rekao da kada shvatiš veličinu Božje ljubavi postaneš svjestan svojih pogrešaka. Strpljivo nosimo svoj križ”, zaključio je propovjednik uz želju da se moli za svećenička zvanja i obitelji.