Budi dio naše mreže
Izbornik

Ivan Devčić na HKR-u: Gospodin nas nije zaboravio

Rijeka (IKA)

Riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić putem HKR-a u petak 20. ožujka uputio je ohrabrujuću poruku vjernicima i slušateljima Hrvatskog katoličkog radija.

“Kao vjernici, svaku životnu situaciju trebamo promatrati očima vjere. Vjerujemo da Gospodin upravlja životima svakog pojedinca i životima svih ljudi, da je Gospodar svega, ali i onaj koji nas beskrajno ljubi i koji nas ni u ovakvim trenucima nije zaboravio, niti se od nas udaljio”, poručio je u petak 20. ožujka slušateljima Hrvatskog katoličkog radija riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić u ohrabrujućoj poruci u povodu proglašenja pandemije virusa CoVid-19, a u skladu s najnovijim odredbama biskupa Hrvatske biskupske konferencije, Stožera civilne zaštite RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva.

Riječki nadbiskup potiče vjernike da poštuju i pridržavaju se Odredbi HBK dodajući da iste ne znače da ne možemo sudjelovati u danima Svetog tjedna. Ako nismo u mogućnosti doći u crkvu, nitko nam ne brani da se u obiteljima molimo i pratimo misna slavlja putem televizijskih i radijskih prijenosa. Ovo je trenutak da postanemo svjesni važnosti ‘obiteljske Crkve’ i da u svojim obiteljima počnemo činiti ono što činimo u crkvi: slavimo Gospodina, s Njime dan započinjemo, s Njime živimo i dan završavamo, a taj način i mlade odgajamo, poručio je između ostaloga mons. dr. Ivan Devčić.