Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj glasnika Gospićko-senjske biskupije

Gospić (IKA)

Ovih dana iz tiska je izišao drugi ovogodišnji i ukupno 87-88. broj Glasnika Gospićko-senjske biskupije.

Glasnik izlazi protekle 23 godinu od ustanovljenja biskupije. Izdavač glasnika je ordinarijat Gospićko-senjske biskupije, uredništvo čine tajnik i kancelar biskupa Križića vlč. Mišel Grgurić, s. Robertina Medven i Lucija Starčević, dok je izdavač OG-grafika iz Ogulina. Na 256 stranice nalazi se sedam rubrika.

U prvoj rubrici o Svetoj Stolici donose se poruke pape Franje povodom 108. svjetskog dana selilaca i izbjeglica, povodom 6. svjetskog dana siromaha te povodom 37. svjetskog dana mladih.

U rubrici „Hrvatska biskupska konferencija“ donosi se imenovanje pape Franje za zadarskog nadbiskupa koadjutora Milana Zgrablića, priopćenje sa 64. zasjedanja sabora HBK, redovitog polugodišnjeg susreta predstavnika HBK i Vlade RH. Zatim se donosi priopćenje s izvanrednog zasjedanja HBK, izvještaj s biskupskog ređenja mons. Milana Zgrablića. Donosi se vijest o izboru nadbiskupa Kutleše za predsjednika HBK te priopćenje sa 65. zasjedanja HBK.

U rubrici o Metropoliji izvještava se o proslavi sv. Vida i Rijeci 75. obljetnici mučeništva bl. Miroslava Bulešića, preuzimanju službe riječkog nadbiskupa i metropolita Mate Uzinića. Zatim slijedi rubrika „Naša biskupija“ gdje se donose odluke iz Kancelarije te podrubrika „Iz života biskupije“ s najvažnijim događajima u proteklom razdoblju u životu biskupije i pastoralnim aktivnostima biskupa Križića.

Zatim slijedi rubrika „Kronika biskupovih susreta“ od 7. travnja do 13. listopada 2022. godine. Glasnik se zaključuje rubrikom Prilozi u kojem se donosi govor biskupa Križića na otvaranju znanstvenog skupa „Kosinjska dolina-jučer, danas, sutra“. Fotografije na zadnjoj su vezane za otvaranje Samostana Presvetog Srca Isusova klauzurnih sestara karmelićanki u Gospiću.