Budi dio naše mreže
Izbornik

U Oštarijama proslavljen blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu

Oštarije (IKA)

U svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina u srijedu 2. veljače tradicionalno je obilježen blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu ili Svijećnica, odnosno Prva svetica kako ovaj blagdan zovu u ovom kraju i marijanskom svetištu. 

Središnju misu u 18 sati predslavio je župnik Oštarija i Cerovnika te čuvar oštarskog svetišta vlč. Mario Vazgeč.

Zbog pandemije koronavirusa izostala je tradicionalna procesija s upaljenim svijećama, koje je ovaj puta na početku mise zapalio i blagoslovio vlč. Vazgeč.

“Danas se spominjemo Gospodinova Prikazanja u Hramu koga su 40 dana nakon njegova rođenja Josip i Marija donijeli u hram i prinijeli žrtvu kao znak zahvalnosti. Isto se tako spominjemo i starca Šimuna koji je prepoznao u Isusu Mesiju ali i proročice Ane koja je molitvom i postom služila u hramu i prepoznala spasitelja. Svaki se roditelj s pravom pita što će biti od njegova sina, hoće li biti ponos ili sramotu, na pomoć ili teret. U današnja vremena lijepo je vidjeti obitelji da zajedno dolaze na misu. Bez žrtvovanja nema vrijednosti i hvale je vrijedna svaka žrtva roditelja za svoje dijete“, zaključio je vlč. Vazgeč.