Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Bogović demantirao članak objavljen u Hrvatskom tjedniku

Gospić (IKA)

Umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović demantirao je članak objavljen danas u Hrvatskom tjedniku. Demanti donosimo u cijelosti.

„Poštovani Uredništvo Hrvatskog tjednika! Zahvaljujem što ste moj članak o Papinoj izjavi o kanonizaciji kardinala Stepinca vjerno prenijeli. Ipak mi je žao što sam vam poslao svoj tekst jer ste mu svojom opremom toliko iskrivili smisao da se moram pozvati na zakon i tražiti da ovo objavite u narednom broju.

Najprije, na naslovnici sam smješten ispod glavnog naslova ‘Antikrist’ s Papinom slikom. Meni tu nije mjesto! Naslovili ste moje tekst ‘Napad pape Franje na Hrvate je poput srpske bombe’. Nigdje ne spominjem nijedno ni drugu, kao što ne govorim da Papu ‘ne treba’ pozvati u Hrvatsku. U mom tekst nigdje se ne spominje poimence nijedan nuncij.

Ne kažem da je cijela oprema loša, ali mogu reći da su naslovnica, smještaj i naslov, kao i neki podnaslovi u tekstu napad na mene kao biskupa Katoličke Crkve. Čitatelje molim da svoj sud donesu nakon pročitanog teksta, a ne na temelju opreme koju mu je Uredništvo dalo“, istaknuo je biskup Bogović.