Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagdan Gospe od Zdravlja na Vlaki

Slivno/Vlaka (IKA)

Na blagdan Gospe od Zdravlja u subotu 21. studenog Župa Slivno-Vlaka proslavila je nebesku zaštitnicu. Slavljene su tri mise, a središnju, predvodio je župnik don Mario Mihanović, ovoga puta bez tradicionalnog jedinstvenog ophoda lađama po Maloj Neretvi sa Gospinim kipom. U koncelebraciji bio je vidonjski župnik don Mladen Margeta, u čijoj župi vjernici također slave ovaj blagdan.

“Danas, dok slavimo Prikazanje Marijino u hramu, suobličujemo se našem poslanju, koje nam je Bog ostavio – da se proslavi u svima nama. Biti Božji danas, njemu jedinom pripadati, postalo je preteško, u društvenim normama nepoželjno, ako vjeruješ nazadan si i konzervativan”, naglasio je u propovijedi vlč. Mihanović, upozorivši pritom na suobličavanje vjernika ovom svijetu.

“Sve što je  dobro i sveto, izokrenuto je, a sve što je zlo, prihvaćeno je kao dobro, pa i korisno za život, i nikakvo čudo da nas je to dovelo do ruba, koje se odražava i na naše zdravlje!”

“Sve što proživljavamo, pa tako i ovo vrijeme u kojem se trenutno  nalazimo, Božji su dar. Vrijeme pandemije, dar nam je – da shvatimo  gdje smo, i da na sebi radimo. Iako smo u većini tvrdoglavi, nedokazani i svojeglavi, današnji dan nas poziva da se zaustavimo  i vratimo sebi, Bogu, i na toliko potrebno ozdravljenje, ponajprije duše”.

“Neka današnje molitve koje nebeskoj Majci upućujemo, a preko Nje našem dobrom Bogu, budu za sve naše bolesnike i patnike, te za one koji na svojim bolesničkim posteljama proživljavaju bol i tijela i duše”.
“Svega se oni nagledaju  i naslušaju. Tad oni vide sve ono što vidjeli nisu, ili ogromnu ljubav svoje obitelji, ili pak samo interes!“ Molimo danas, osobito za one, koji su na palijativnoj skrbi, molimo za one na respiratorima, molimo za sve majke i očeve  čija su djeca bolesna, da im Bog bude snaga. Neka im svima Gospodin bude utjeha i okrepa, a onima koji se brinu za bolesnike, cjelokupno medicinsko osoblje, posebno naše požrtvovne medicinske sestre, neka ih Bog blagoslovi  i neka ih nagradi darovima neba”.

“Naša nebeska Majka kao i svaka majka, želi da su joj sva djeca zdrava. Njezina briga velika je za svakoga od nas. Utecimo joj se danas kao djeca, iskrena i čista srca, iskažimo joj ljubav, a Ona, zdravlje bolesnih, neka izmoli naše zdravlje duše i tijela za bolju i zdraviju budućnost”, zaključio je vlč. Mihanović.