Budi dio naše mreže
Izbornik

Dječje hodočašće u Korčulu

Korčula (IKA)

Blaćani se posebno svakog 9. u mjesecu utječu u zagovor svoje Blaženice Marije Propetog Isusa Petković. Zato su 9. veljače i djeca iz dječjega župnog zbora „Stope“, dječje radionice „Biseri Očeva milosrđa“ i ministranti odlučili hodočastiti u Korčulu, jer u novosagrađenoj crkvi Sv. Antuna se nalazi vitraj bl. Marije Propetog Isusa Petković, kao i sv. Ivana Pavla II., koji ju je godine 2003. proglasio blaženom.

Nova crkva izazvala je divljenje djece i tamo je slavljeno euharistijsko slavlje koje je predvodio župnik don Željko Kovačević, a asistirao je đakon don Tonći Ante Prizmić.

Slavlje su djeca animirala pjesmom i molitvom te na kraju mise odali počast relikvijama blaženice, koje su donijeli iz Blata. Pozdravio ih je korčulanski župnik don Frano Kuraja, poželio dobrodošlicu i rekao da su prva skupina koja je došla hodočastiti u novu crkvu Sv. Antuna. Pobliže je pojasnio vitraje hrvatskih svetaca i blaženika koje se nalaze u crkvi te jeci govorio o sv. Antunu.

Nakon toga su djeca pošla posjetiti korčulansku katedralu Sv. Marka i opatsku riznicu, gdje su izložene slike, skulpture i mnogo toga vrijednoga. Sve je to tumačio i objasnio korčulanski župnik i odgovarao na pitanja djece. Nakon kratkog obilaska grada, djeca su se uputila u samostan sv. Anđela čuvara gdje su ih čekale sestre dominikanke s ručkom. Okrijepljeni su se zabavili raznim igrama u dvorištu, oprostili se od redovnica i vratili domovima.

Pjesmom, smijehom i velikom zahvalnošću Bogu, Blaženici i svim dobrim ljudima u poslijepodnevnim satima svi su stigli sretno u svoje domove.

 

Ključne riječi:
dječje hodočašće korčula