Budi dio naše mreže
Izbornik

Dubrovački bogoslovi zajedno s nadbiskupom Uzinićem na otoku Svete Marije na Mljetu

Mljet (IKA)

U poslijepodnevnim satima 16. kolovoza skupina bogoslova Dubrovačke biskupije zajedno s nadbiskupom Matom Uzinićem uputila se na otok Svete Marije u Nacionalnom parku Mljet na godišnji višednevni susret i druženje.

Uz don Marina Lučića, biskupijskog pročelnika za zvanja, susretu su se kasnije pridružili i don Hrvoje Katušić te mljetski župnik don Stipe Zadro.

Dani su se većinom sastojali od zajedničke molitve časoslova, zajedničkog slavlja mise, razgovora o različitim temama, pojedinačnim osvrtima o protekloj godini i opuštenim druženjima.

Na jednoj od misa koje je predvodio nadbiskup, a na kojoj su sudjelovali i sudionici programa Dubrovačke biskupije za mlade M-ljetovanje, bogoslov Dubrovačke biskupije Ivo Markić, koji je ujedno i kandidat za đakonat, izrekao je Izjavu pod prisegom prije primanja svetog reda đakonata te Ispovijed vjere.

Zadnjeg dana susreta, dubrovačkim bogoslovima su se pridružili bogoslovi Riječke nadbiskupije koji započinju svoj susret i druženje na otoku Svete Marije s nadbiskupom. Bogoslovi su imali priliku stvoriti nova poznanstva i razmijeniti iskustva kako o dvjema biskupijama, tako i o putu prema svećeništvu kojeg dijele.

Ohrabreni i radosni, s obnovljenim zanosom i ojačanim zajedništvom te s novim iskustvima, bogoslovi su se vratili svojim redovitim obavezama, neki iščekujući novu akademsku godinu, neki iščekujući đakonsko ređenje, ali u svakom slučaju, svi zajedno iščekujući ponovni zajednički susret.