Budi dio naše mreže
Izbornik

FOTO U radosnoj atmosferi protekao posjet kardinala Pietra Parolina mons. Anti Joziću

Split (IKA)

Pogledajte kako je protekao posjet kardinala Pietra Parolina, državnog tajnika Svete Stolice, novoizabranom nadbiskupu i apostolskom nunciju u Obali Bjelokosti mons. Anti Joziću koji se oporavlja na Odjelu kirurgije Kliničkog bolničkog centra na Firulama u Splitu u srijedu, 1. svibnja.

Prijateljsku i bratsku podršku mons. Joziću došli su iskazati i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giuseppe Pinto, apostolski nuncij na Filipinima mons. Gabriele Caccia, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić i prvi tajnik Apostolske nuncijature u RH mons. Janusz Blachowiak.

Podsjećamo, kardinal Pietro Parolin trebao je na današnji dan, 1. svibnja, u splitskoj konkatedrali sv. Petra zarediti za biskupa mons. Antu Jozića. Ređenje je zbog teške prometne nesreće odgođeno. Nakon nekoliko kirurških zahvata stanje mons. Jozića je stabilno i izvan je životne opasnosti, a oporavak teče uspješno.

U Splitu boravi i kardinal John Tong, apostolski administrator u Hong Kongu, gdje je mons. Jozić proveo zadnjih deset godina službe. Kardinal Tong će predvoditi misno slavlje i molitvu za oporavak mons. Jozića u srijedu, 1. svibnja, u 17 sati u splitskoj katedrali sv. Dujma.