Budi dio naše mreže
Izbornik

Koncert duhovnih skladbi klapa i zborova Dubrovačke biskupije

Dubrovnik (IKA)

Koncert duhovnih skladbi u izvedbi klapa i zborova Dubrovačke biskupije održan je na svetkovinu Blagovijesti u subotu 25. ožujka u crkvi Male braće u Dubrovniku kao dio manifestacije „Kršćansko lice kulture“.

Uime organizatora okupljene je pozdravio generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan, izrazivši zadovoljstvo što se koncert održava baš na Blagovijest, „taj važni povijesni događaj u povijesti spasenja kada je Bog odlučio po arkanđelu Gabrielu Djevici Mariji navijestiti da je izabrana biti majka Bogočovjeka“. Publici se obratio i Krešimir Magdić koji je priredio glazbeni program koncerta te istaknuo kako večer tematski nasljeduje ostale događaje iz manifestacije „Kršćansko lice kulture“, a ukazuje na blisku srodnost crkveno-pučkog odnosno glagoljaškog pjevanja i mnogih skladbi. Zahvalio je izvođačima na odazivu.

Koncertu je prisustvovao i dubrovački biskup Roko Glasnović i gvardijan Samostana Male braće fra Josip Sopta. Publici se predstavilo šest dubrovačkih klapa i šest zborova. Nastupile su klape: Amfora, Atlant, Kaše, Oštro, Subrenum i Vežilice, te zborovi: Mješoviti katedralni zbor, Mješoviti zbor Blasius, Mješoviti zbor Župe Presvetoga Spasitelja – Mokošica, Mješoviti zbor Župe sv. Nikole Cavtat, Mješoviti zbor Župe Svete Obitelji – Nova Mokošica i Dubrovački komorni zbor.

Sljedeća događanja manifestacije „Kršćansko lice kulture“ održat će se u nedjelju 26. ožujka s početkom u 14 sati kada će s prve postaje započeti križni put padinama Srđa koji će predvoditi dubrovački biskup Roko Glasnović i u ponedjeljak 27. ožujka u 19 sati kada će u dvorani Ivana Pavla II. biti predstavljanje zbornika radova „Vjera, umjetnost i kultura u susretu“ autora prof. dr. Ivice Žižića i doc. dr. Hrvoja Kalema.