Budi dio naše mreže
Izbornik

Zahvala djelatnika Katoličke osnovne škole u Šibeniku imenovanom dubrovačkom biskupu

Šibenik (IKA)

Zadnjeg nastavnog dana prvog obrazovnog razdoblja, u četvrtak 23. prosinca, djelatnici šibenske Katoličke osnovne škole zahvalili su na višegodišnjoj suradnji i skrbi za našu školu dosadašnjem ravnatelju Katoličkog školskog centra (KŠC) i predstojniku Ureda za katoličke škole naše biskupije - imenovanom dubrovačkom biskupu mons. Roku Glasnoviću.

U ime svih djelatnika riječi zahvale i čestitke na imenovanju na novu službu izrekla je učiteljica i  članica Biskupijskog ureda za katoličke škole Ivana Labor:

“Možda ste službeno zadnje četiri godine na mjestu ravnatelja, ali svi ovdje prisutni, a i šire, znamo da ste od samog početka, od nastajanja škole do danas uz nas – ne samo kao ravnatelj Katoličkog školskog centra, već kao istinski duhovnik, pastir, a prije svega prijatelj i oslonac. Zato Vam iskreno i od srca hvala: na svakoj svetoj misi, svakom blagoslovu, svakoj riječi, svakom onom nevidljivom poslu koji ste marljivo radili i na svim vidljivim materijalnim tragovima koje nam ostavljate. S pouzdanjem u Gospodina i s izuzetnom radošću čestitamo Vam na novoj službi. Neka Vas isprati blagoslov svetog Mihovila, svetog Jakova i svetog Josipa i dočeka zagovor svetog Vlaha kojem idete ususret. Naše molitve će Vas sigurno pratiti”.

U riječima zahvale mons. Roko je naglasio važnost povjerenja u Božje vodstvo svakog čovjeka. Prisjetio se svog vojnog roka kojeg je dio služio upravo u vojarni čiji je dio danas Katolički školski centar na čijem je čelu do sada bio. Također se prisjetio i početaka Katoličke osnovne škole kada je delegacija iz Šibenika na čelu s biskupom u miru Antom Ivasom u Rimu pohađala nekoliko katoličkih škola kako bi vidjeli njihovo iskustvo rada. U to vrijeme mons. Roko je bio u Rimu na postdiplomskom studiju te je dijelom pratio  delegaciju u sudjelovao u susretima. Istaknuo je važnost suradnje svih članova kolektiva i kako su svi odgovorni jedni za druge i rast zajedništva.

Riječi zahvale i božićne čestitke izrekli su ravnateljica škole s. Mandica Starčević, biskup u miru mons. Ante Ivas te šibenski biskup mons. Tomislav Rogić koji je naglasio važnost podrške, povjerenja, molitve i blizine svih djelatnika u radu s učenicima i roditeljima.