Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena knjiga "Josip Kuletin: Sinjski alkari i druge skladbe"

Sinj (IKA)

U klaustru sinjskoga samostana u četvrtak 30. srpnja predstavljena je zbirka djela "Josip Kuletin: Sinjski alkari i druge skladbe" autora fra Joze Župića.

Uz autora, knjigu su predstavili fra Gabrijel Jurišić i prof. Marko Duvnjak. Na početku predstavljanja Gradska glazba Sinj pod ravnanjem maestra Grge Grubišića izvela je koračnicu ‘Sinjski alkari’ te koračnicu ‘Kroz splitske kale’ Josipa Kuletina.

Autor knjige fra Jozo Župić zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli da se nakon životopisa i sva djela stave na jedno mjesto, u ovu zbirku. Govoreći o Josipu Kuletinu, fra Gabrijel podsjetio je kako se njegovo ime nije smjelo spominjati, “ali Bogu hvala, vraćeno mu je dostojanstvo”. Josip Kuletin radio je i stvarao u tri države – Kraljevini Jugoslaviji, NDH i komunističk0j Jugoslaviji. Naknadno mu je određen dan smrti 31. prosinca 1945., ali on je ubijen puno prije, kazao je fra Gabrijel.

Uz Gradsku glazbu Sinj u programu su sudjelovali glazbenici Natan i Ivor Zlodre. Okupljene je uime Gradske uprave pozdravio savjetnik gradonačelnice Ivan Medvid, a na kraju je autoru i posjetiteljima zahvalio gvardijan fra Ante Čovo.