Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava sv. Mihovila i Dana policije u Vrgorcu

Vrgorac (IKA)

Povodom proslave blagdana sv. Mihovila i Dana policije u petak 27. rujna slavljena je misa koju je u župnoj crkvi Navještenja BDM predvodio vrgorski župnik i dekan Biokovskog dekanata fra Josip Repeša.

Misnom slavlju nazočili su načelnik policijske postaje Ivan Kalajžić sa suradnicima te djelatnici i policajci policijske postaje u Vrgorcu.  

U prigodnoj propovijedi fra Josip je prikazao imena i zadaće trojice arkanđela Mihaela, Gabriela i Rafaela, njihovu međusobnu suradnju i vjernost Trojedinom Bogu. “Oni su predvodnici snage, glasnici i liječnici u ime Božje. Autentičnost njihovoj službi ne čini samo imenovanje, posjedovanje ovlasti upravljanja nego odgovornost i suradnja sa svim anđelima i svetima.

Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova u našoj domovini imaju veliku ulogu, odgovornost i zaslužuju zahvalnost za predani rad. Ta uloga se svakodnevno upotpunjuje spremnost na žrtvu za opće dobro i sigurnost.

Slaviti misu na dan proslave Dana policije nije samo zahvala djelatnom osoblju, nego i onima koji su zaslužili mirovinu, posebno onima koji su preminuli ili položili život na braniku domovine.

Poslije mise fra Josip je, uz pratnju policajaca, posjetio grobove pokojnih kolega gdje su položili cvijeće, zapalili svijeće i izmolili molitve odriješenja.