Budi dio naše mreže
Izbornik

Šibenik: Pučki pivači zagrebačkog KBF-a održali koncert u katedrali

Šibenik (IKA)

Pučki pivači Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održali su u petak 24. ožujka u šibenskoj katedrali sv. Jakova korizmeni koncert „Puče moj“, objavljeno je na mrežnoj stranici Šibenske biskupije.

Koncert je organiziran prigodom 725. obljetnice posvete šibenske katedrale i Godine zahvalnosti u Šibenskoj biskupiji. Pod ravnanjem dr. sc. Joška Ćalete publika je mogla čuti interpretacije glagoljaškog pučkog pjevanja. U izvedenim djelima naglasak je bio na Gospinu plaču i Prijekorima, kao centralnoj obrednoj i glazbenoj pojavnosti Velikog petka koje su donesene u četiri varijante, s različitih lokaliteta – pretežno južnih, ali i sjevernih krajeva koji, svaki na svoj način, njeguju jednaku stvarnost oživljavajući je jedinstvenim melodijskim ruhom.

Na koncertu su bili i biskupi Tomislav Rogić i Ante Ivas. Biskup Rogić zahvalio je izvođačima na koncertu kojim je uzveličana proslava obljetnice Šibenske katedrale. „Pamti ova katedrala veličanstvene koncerte i izvedbe. Večeras je i vaša izvedba utopljena u stupove naše katedrale te ćemo se rado sjećati vašeg nastupa i poželjeti da nam opet dođete“, rekao je biskup Tomislav Rogić, objavljeno je na mrežnoj stranici Šibenske biskupije.