Budi dio naše mreže
Izbornik

Šibenik: Svetkovina sv. Nikole proslavljena u Mandalini

Šibenik (IKA)

Župa sv. Nikole biskupa u šibenskoj Mandalini proslavila je župnu svetkovinu u utorak 6. prosinca. Misno slavlje predvodio je fra Ante Bešlić, župnik s Meteriza.

U suslavlju su, između ostalih bili, župnik p. Arek Krasicki i župni vikar p. Stanislav Wojtko te fra Željko Klarić, župnik Župe Vidika. U propovijedi je fra Ante istaknuo posebnost Božjeg plana za svakoga čovjeka. Kao što je sveti Nikola od samoga rođenja bio roditeljima blagoslov, pokazao nam je svojim životom, služenjem i pomaganjem kako vrlo jednostavno, služeći bratu čovjeku u potrebi, svojim djelima, postupcima i životom možemo služiti, činiti i djelovati kao apostoli koje Gospodin poziva i šalje da rod donose, istaknuo je propovjednik.

Proslavi Svetkovine svetog Nikole prethodila je trodnevnica. Kroz tri dana izmjenjivali su se hodočasnici koji su dolazili iz svih dijelova Šibenika i šire. U subotu 3. prosinca blagoslovljen je i kip sv. Nikole biskupa koji je stavljen na javno štovanje. Također, održana je i procesija s kipom sv. Nikole koja je okupila mnoge vjernike. U nedjelju 4. prosinca održala se molitveno-duhovna večer u kojoj je sudjelovao bend „Ivan Pavao II“ i bend iz zajednice „Agnus Dei“.