Budi dio naše mreže
Izbornik

Split: Održana radionica izrade adventskih vijenaca humanitarnog karaktera

Split (IKA)

Ususret prvoj nedjelji došašća, u subotu 26. studenoga u Riznici splitske katedrale, održana je radionica izrade adventskih vijenaca humanitarnog karaktera.

Sudionici su, koristeći prirodne i umjetne materijale, oblikovali adventske vijence. Radionica je bila humanitarnoga karaktera. Naime, izrađeni adventski vijenci su se na prvu nedjelju došašća 27. studenoga prodavali ispred katedrale sv. Dujma, a prihod od prodaje bio je namijenjen Udruzi sv. Vinka Paulskoga, čija konferencija djeluje pri splitskoj prvostolnici.

Udruga sv. Vinka Paulskog je međunarodna, katolička, karitativna i volonterska udruga laika koja djeluje širom svijeta. Središnje poslanje udruge jest ublažavanje patnje i promicanje ljudskog dostojanstva te osobne nepovredivosti nemoćnih osoba koje članovi udruge posjećuju s ciljem promicanja društva mira, ljubavi i pravednosti. Prva udruga u Hrvatskoj osnovana je 1858. u Zagrebu te je djelovala s prekidima, a nakon 1992. ponovno je zaživjela njihova djelatnost diljem Hrvatske, uključujući i konferenciju u Splitu.