Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret obitelji u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku

Šibenik (IKA)

Bračni parovi koji su u posljednjih osam godina vjenčani u crkvi sv. Frane u Šibeniku, u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, u utorak 21. lipnja imali su svoj susret i misu zahvale za dar tog „velikog otajstva“.

Dok se u Rimu priprema deseti Svjetski susret obitelji, bračni parovi koji su u posljednjih osam godina vjenčani u crkvi sv. Frane u Šibeniku, u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelica, imali su svoj susret i svetu misu zahvale za dar tog „velikog otajstva“.  Prije svete mise vjernici su molili otajstva krunice, a misu je predslavio gvardijan samostana sv. Frane, fra Ivan Bradarić.

Bračnim parovima i njihovoj djeci  pridružili su se i ostali vjernici te zajedno molili molitvu za obitelj. Veselo društvo zadržalo se u srdačnom zajedništvu s redovnicima ovog drevnog šibenskog samostana koji su ih ponudili osvježenjem i ugodnim razgovorom.

Podsjetimo, papa Franjo je na petu godišnjicu objave pobudnice o ljubavi u obitelji, proglasio Godinu „Obitelj Amoris Laetitia“; koja traje od blagdana sv. Josipa 2021. do X. svjetskog susreta obitelji u Rimu u lipnju 2022. godine. Ovo je razdoblje „prilika za produbljivanje sadržaja dokumenta Amoris Laetitia“, kazao je Rimski biskup.

Tim su povodom tijekom došašća 2021. u Samostanu sv. Frane održavane tribine i predavanja za obitelji koja je pripremao i predvodio župnik Župe sv. Petra – Vidici i povjerenik za brak i obitelj u Šibenskoj biskupiji fra Željko Klarić.