Budi dio naše mreže
Izbornik

Susreti Obiteljske zajednice „Agnus Dei“ u Šibeniku

Šibenik (IKA)

Kateheza Obiteljske zajednice „Agnus Dei“ održana je 27. studenog u crkvi sv. Nikole biskupa u Mandalini u Šibeniku, gdje se svake subote na duhovnom susretu okupljaju bračni parovi koji su članovi te zajednice. Susret je predvodio p. Arek Krasicki, CSSp, duhovni asistent zajednice Agnus Dei koja u Šibenskoj biskupiji djeluje tri godine.

Susreti Obiteljske zajednice „Agnus Dei“ temelje se na Božjoj Riječi i euharistiji, a obogaćeni su i  katehezama o sv. Iliji. U Godini sv. Josipa na Youtube kanalu „Agnus Dei“ ponuđen je bogati duhovni sadržaj za zainteresirane i za polaznike zajednice koji svjedoče da im svaka kateheza pomaže u svakodnevnici i životnim borbama s kojima se suočavaju.

Dvadesetak bračnih parova pohađa kateheze koje se temelje i na svetopisamskim tekstovima o sv. Iliji. „Kateheze su nastale kao odgovor i potreba potražnje muškog i očinskog identiteta. Istinski evanđeoski put traganja za srećom je put odricanja, odgovornosti i sazrijevanja, a taj put često nije lak. Na tom putu im pomaže upravo sv. Ilija. Njihovi životi svakim susretom sve više su uronjeni u Božju ljubav koja ih liječi i oslobađa svih strahova“ rekao je p. Arek, duhovni asistent koji članovima zajednice prenosi Božju Riječ kroz razne kateheze. Tako oblikuju svoje živote te se trude svojoj djeci i drugim ljudima pružiti primjer vjere i biti svjedoci Božje ljubavi.

Članovi zajednice s p. Arekom Krasickim organiziraju svaku treću subotu u mjesecu u crkvi sv. Nikole u Mandalini u Šibeniku susrete na koje su pozvani svi vjernici.