Budi dio naše mreže
Izbornik

Trodnevnica u čast sv. Ivana Pavla II. na Visokoj u Splitu

Split (IKA)

Drugog dana trodnevnice u srijedu, 20. listopada, u prigodi svetkovine suzaštitnika župe sv. Ivana Pavla II. na Visokoj u Splitu, svetu misu u 18 sati, u crkvi Presvetog Srca Isusova, predvodio je don Slavko Volarević.

Don Slavko je u svojoj propovijedi tumačeći Isusove riječi iz Evanđelja, kazao kako je čudesna sloboda koju je Bog dao čovjeku, da sam odluči: hoće li se izručiti Bog i biti u Njegovoj milosti, ili će biti u grijehu. „Grješni smo po prirodi te ako dopustimo Kristu da nas on obnovi, onda polako živi u nama On i u nama nestaje grijeh. Sveti Ivan Pavao II. nije ni u najmanjoj stvari odstupio od Euharistije, Euharistija mu je  bila važnija od njega samoga. Znao je da mu je  život relativan i da onaj koji se Isusom Kristom sjedini ne može izgubiti. Sveti Ivan Pavo II. bio je pastir koji je bdio nad svojim stadom, nad svojim narodom, izručivao se Bogu a ne grijehu, ako je nešto zgriješio on se kajao i zato je i postao svet…“ Pozvao je vjernike da se ugledaju u svetog Ivan Pavla II, sveca našega doba, i da mu se utječu pod zaštitu „jer nitko nije svet po sebi nego po milosti Kristovoj koja u nama raste da nas promjeni“, kao što reče sv. Pavao „Ne živim više ja, nego Isus Krist“.

Trodnevnica sv. Ivanu Pavlu II,  započela je u utorak, 19. listopada, svetom krunicom i misom u 18 sati, koju je predvodio župnik župe Presvetog Srca Isusova don Božo Plazibat. U svojoj  propovjedi podsjetio na sve ono dobro što je sv. Ivan Pavao II. učinio za cijelo čovječanstvo, a posebno za ispaćeni hrvatski narod. Naglasivši „da ako nestane sjećanje na sv. Ivana Pavla II., na ono sve što je učinio za naš hrvatski narod, znači da nema zahvalnosti“. U svojoj propovjedi naglasak je stavio da je danas u svijetu „kriza grijeha“ drži se da ono što je grijeh nije grijeh, te je pozvao vjernike da njeguju duhovnost, jer je svakome od nas ime zapisano na Božjem dlanu, stoga „opravdajmo čistim životom svoje ime, kako bismo jednoga dana slavili sa Svim Svetima Kraljevstvo Božje“, poručio je don Božo.