Budi dio naše mreže
Izbornik

Večernja molitva iz dubrovačke katedrale okupila vjernike putem izravnog online prijenosa

Dubrovnik (IKA)

Uoči Pete korizmene nedjelje u subotu 28. ožujka vjernike je okupio izravan online prijenos molitve slavnih otajstva krunice u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike koju je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić s katedralnim svećenicima te voditeljicom katedralnih zborova Majom Marušić

„Sinoć smo sudjelovali u prekrasnoj molitvi koju je papa Franjo predvodio na naizgled praznom trgu, ali punom svijeta jer smo svi mi bili prisutni u duhu i s njim zajedno molili“, kazao je na početku molitve biskup Uzinić.

Vjernici okupljeni u molitvi povezali su se u duhu s papom u miru Benediktom XVI., koristeći u razmatranjima pojedinog otajstva, ali i samoj molitvi, misli iz njegove prve enciklike „Bog je ljubav.“

Molilo se za sve one koji su pogođeni bolešću Covid-19, oboljele i njihove obitelji, umiruće i njihove obitelji, liječnike i medicinsko osoblje, krizne štabove i sve one koji se zbog naravi svojih poslova izlažu mogućnosti zaraze, kao i za sve koji ostaju doma i na taj način se pridržavaju pravila.

Uz molitvu Gospi od Porata koja se moli svake večeri izmoljena je molitva pape Franje „O Marijo, uvijek sjajiš na našem životnom putu kao znak spasenja i nade“, kojom je on cijeli svijet povjerio zaštiti Majke Božje.

Večernja molitva ispred oltara Gospe od Porata mogla se pratiti online putem mrežne stranice i YouTube kanala Dubrovačke biskupije te biskupovog Facebook profila.