Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće mjesnog bratstva OFS i Frame iz Frankfurta u Marienthal

Marienthal (IKA)

U subotu 2. listopada u sklopu duhovne obnove povodom svetkovine Sv. Franje, mjesno bratstvo OFS i članovi Frame u Frankfurtu, na poziv braće i sestara iz HKŽ Wiesbaden, organiziralo je izlet u poznato Marijansko svetište Marienthal.

Svetište je nastalo 1309. god. ozdravljenjem slijepog lovca Heckera Henna, koji je moleći se ispred čudotvorne slike Gospe od Milosti progledao. Plemić Hans Schaffrait gradi 1313. kapelicu za tu Pietu. Nakon velikog broja hodočasnika i brojnih novih ozdravljenja, na tome mjestu je 1326. sagrađena crkva, koja je posvećena na Malu Gospu 8. rujna 1330.

Polazak je bio ispred hrvatskog centra u Frankfurtu. Na put je krenuo 31 brat i sestra iz OFS-a s duhovnim asistentom fra Petrom Komljenovićem, OFM, kao i 16 framaša s njihovim duhovnim asistentom fra Kristijanom Šilićem, OFM.

U Marienthalu su ih dočekali braća i sestre iz župe Wiesbaden sa svojim župnikom fra Kristijanom Montinom, OFM. Nakon kratkog upoznavanja i tople jutarnje kave uz čašicu razgovora, krenuli su prema vanjskom oltaru ispred crkve, gdje je započeo program sa klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, koje je predvodio Fra Kristijan s mladima iz Frame uz duhovne pjesme u izvedbi brata Stjepana, OFS.

Uslijedilo je je misno slavlje koje je predslavio fra Petar u koncelebraciji sa fra Kristijanom.

Kao malo iznenađenje, nakon mise braća iz bratstva priredili su kratki igrokaz iz Franjinog života.

Pri samom kraju duhovne obnove slijedio je križni put sv. Leonarda Portomauricijskog, kojeg su predmolili fra Petar, sestre iz OFS-a i mladi iz naše Frame, uz pjevanje fra Kristijana.