Budi dio naše mreže
Izbornik

Adventska duhovna obnova za krizmanike u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Adventsku duhovnu obnovu za krizmanike 1. i 2. razreda srednje škole, njihove roditelje i sve druge mlade predvodio je u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu u utorak 11. prosinca osječki župnik Ivan Jurić, duhovnik zajednice Cenacolo u Šarengradu. Tema obnove bila je kako zaštititi svoju djecu od droge, kocke, alkohola, interneta i svake izgubljenosti današnje mladeži.

Pozdravnu riječ krizmanicima, kojih je bilo 160, te njihovim roditeljima uputio je na početku obnove domaći župnik Ivan Lenić, koji je duhovnika i mladiće iz Cenacola pozvao svjestan kako se vjera i životno vrednote najbolje prenose osobnim svjedočenjem.


Iz svoga osamnaestogodišnjeg iskustva duhovnika zajednice Cenacolo, svjestan da su uz ostale koje rade na tom području najkompetentniji oni koji su na svojoj koži osjetili što znači pakao ovisnosti, vlč. Jurić doveo je dvojicu mladića, koji su se u zajednici Cenacolo liječili od više vrsta ovisnosti. Snažna i dirljiva su bila njihova svjedočenja. Govoreći o paklu koji su prošli kroz svoju ovisnost, mlade su upozorili da ovisnost počinje već od prve laži, a onda nastaju ostale sve teže i teže ovisnosti. Vođeni svojim osobnim iskustvom poručili su mladima da se zavaravaju da iz ovisnosti mogu izaći sami, te da se ne srame potražiti stručnu pomoć.
Duhovnik Jurić predstavio je na kraju rad u zajednici Cenacolo, koja je donedavno imala smještaj u Šarengradu kod Iloka, a uskoro će svoje prostorije imati kod Aljmaša.