Budi dio naše mreže
Izbornik

Adventski susret osoba s invaliditetom

Zagreb (IKA)

Korisnike Caritasove Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici te stotinjak osoba s invaliditetom i ove godine pred Božić su posebno razveselili svojim dolaskom gosti iz Slavonije, koji su održali koncert i dijelili darove, voće, kolače i peciva.

Na početku programa, koji je održan 15. prosinca u športskoj dvorani Kuće bl. Alojzija Stepinca sve okupljene srdačno je pozdravio voditelj Kuće Zoran Kljajić, te im prenio pozdrave i božićne čestitke s. Jelene Lončar, ravnateljice Caritasa.
Adventski susret osoba s invaliditetom započeo je misnim slavljem, koje je predvodio umirovljeni svećenik velečasni Josip Babić.
»Darovi vaši svjedoče o vašoj ljubavi za ovaj dom«, pohvalio je velečasni Babić goste iz Slavonije za njihovo djelo milosrđa prema potrebitima na početku homilije, koja je bila nadahnuta Božjom riječju u misnim čitanjima te poslanicom predsjednika Hrvatskog Caritasa varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka objavljenom prigodom ovogodišnje Nedjelje Caritasa.
Nakon mise nastupio je KUD »Luka Ilić Oriovčanin« (http://www.kud-lio.hr) kojim je oduševio okupljene na ovom susretu. Sudionici susreta, čak i oni u kolicima, vrlo brzo su se uključili u pjesmu i ples te im osmijeh nije silazio sa lica.
Za vrijeme koncerta gosti iz Slavonije dijelili su darove, voće, kolače i peciva. Poslije koncerta pripovjedačica Elizabeta Alković iz Slavonskog Broda ispričala je djeci koja su na smještaju u Kući bl. Alojzija Stepinca priču pod nazivom »Božićna pjesma čarobne krijesnice«. Za to vrijeme Caritasovi zaposlenici dijelili su uzvanicima – osobama s invaliditetom – poklon-pakete s prehrambenim i higijenskim potrepštinama. Sadržaj paketa donacijama su pomogli tvrtke Podravka d.d. i Adria Snack Company d.o.o). Caritasovi paketi dodatno su pojačani kolačima koje je gospodin Antun Đurek prikupio od brojnih domaćica s područja Brodsko-posavske županije.

Caritasovi zaposlenici dijelili su osobama s invaliditetom poklon-pakete s prehrambenim i higijenskim potrepštinama