Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Palić pohodio Brisbane i Gold Coast u Australiji

Australija (IKA)

Na svetkovinu Isusa Krista - Kralja svega stvorenja u nedjelju 24. studenog hvarski biskup i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije mons. dr. Petar Palić predvodio je, u hrvatskoj katoličkoj kapelici sv. Leopolda B. Mandića na Gold Coastu, misno slavlje pod kojim je podijelio sakrament svete potvrde i krstio dvoje mladih.

Sakrament svete potvrde primio je 21 krizmanik iz Brisbanea i Gold Coasta, a kršteno je dvoje mladih iz obitelji Barać. Nakon euhariatijskog slavlja druženje je nastavljeno u Hrvatskom sportskom klubu Gold Coast, javlja Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Dan poslije, na spomendan sv. Katarine Aleksandrijske, biskup Palić predvodio je misno slavlje u crkvi bl. Alojzija Stepinca Hrvatskog katoličkog centra u Brisbaneu.

U crkvi se okupilo nekoliko desetaka vjernika iz Brisbanea i s Gold Coasta. Mons. Palić je u uvodu u misno slavlje pozvao okupljene vjernike da, ugledajući se u mučenicu sv. Katarinu, svakoga dana podnose „mučeništvo“ umirući grijehu i ljudskoj oholosti te naglasio kako je bitno da kao Kristovi vjernici ne zaboravimo svoj kršćanski poziv i nužnost svjedočenja kroz dobra djela.

Nakon svete mise okupljeni vjernici ostali su u razgovoru s biskupom uz hranu i kolače koje su sami pripremili.

Foto: Facebook Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Foto: Facebook Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

 

Ključne riječi:
Brisbane Gold Coast