Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Stojanov susreo se s državnim tajnikom za Hrvate izvan RH Zvonkom Milasom

Skopje (IKA)

U prostorijama Biskupske rezidencije u Skopju 10. studenog mons. Kiro Stojanov, skopski biskup i strumićko-skopski eparh susreo se s državnim tajnikom za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom.

U pratnji državnog tajnika bili su suradnik zadužen za Makedoniju, prof. dr. Milan Bošnjak, veleposlanice Republike Hrvatske u Makedoniji Nives Tiganj te bivši veleposlanik Republike Hrvatske u Makedoniji Ivo Kujundžić, aktualni urednik Programa za Hrvate izvan Hrvatske na Hrvatskoj radioteleviziji.

Sastanak je protekao u ugodnom ozračju na kojem se razgovaralo o trenutnom stanju Zajednice Hrvata u Makedoniji i hrvatskih udruga te o odnosu Crkve sa zajednicom i udrugama, a ujedno su razmatrane i mogućnosti daljnjih koraka suradnje na duhovnom i kulturnom polju.

Biskup Stojanov je također istaknuo povezanost Crkve u Makedoniji s Crkvom u Hrvatskoj te blisku suradnju sa svojom mitropolijom i metropolitom kardinalom Vinkom Puljićem. Također je izrazio veliku zahvalnost državnom tajniku za financijsku pomoć u uređenju pojedinih crkvenih objekata. Državni tajnik Milas izrazio je otvorenost za daljnju tijesnu suradnju. Susret je završio razmjenom darova.