Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićna priredba učenika Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića

Dubrovnik (IKA)

Na božićnoj priredbi učenika Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti održanoj u petak, 14. prosinca u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku uz učenike, profesore i djelatnike škole okupili su se i roditelji, članovi obitelji i prijatelji učenika kako bi u predbožićnom ozračju čestitali Božić jedni drugima.

Priredbu su učenici započeli Isusovom molitvom Očenaš koji su izrekli na grčkom, latinskom, talijanskom, engleskom, njemačkom i španjolskom jeziku. Potom su svoje čestitke okupljenima otpjevali učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda. Nekoliko prigodnih pjesama izvela je i školska klapa pod vodstvom profesorice Mare Manjić.
Čestitke i dobre želje učenicima i roditeljima izrekli su također dubrovački biskup Mate Uzinić i ravnatelj škole don Bernardo Pleše. Ravnatelj Pleše je izrazio zadovoljstvo zbog zajedništva koje se osjetilo na priredbi te poželio svima da vrata njihovih srdaca budu otvorena i u božićnoj noći kako bi s anđelima zapjevali: mir i veselje.


Biskup Uzinić je zahvalio svima na dolasku i sudjelovanju te preporučio mladima, uz ovu pripremu koju su radili u svojim razredima za božićnu priredbu i sudjelovanje na duhovnoj obnovi za mlade na razini biskupije kako bi se pripremili za pravo otajstvo Božića. Ta priprema je potrebna kako bismo otvorili vrata svoga srca Gospodinu, koji kuca na vrata svakoga od nas i želi ući, želi da ga prihvatimo ne zbog sebe nego zbog nas, da bi nas mogao učiniti radosnim, kazao je biskup.
„Želim da Božić za sve nas bude doista blagdan radosti, ali ne na jedan dan nego zauvijek. Jer Božić nije otajstvo koje nas može učiniti sretnima i radosnima samo na jedan dan. Božić je Gospodin i njegov dolazak! Sposoban je učiniti nas sretnima zauvijek. Potrebno ga je samo primiti i usvojiti njegovu logiku služenja u ljubavi“, istaknuo je biskup te svima poželio radostan Božić.
Program su vodili Karla Stražičić i Luka Violić, učenici trećeg razreda.