Budi dio naše mreže
Izbornik

Članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva u Slavonskom Brodu proslavili blagdan sv. Luke

Slavonski Brod (IKA )

Članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva podružnica Slavonski Brod proslavili su u četvrtak 18. listopada blagdan sv. Luke, zaštitnika liječnika i zagovornika svoga društva. Svečano misno slavlje u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u suslavlju s fra Goranom Malenicom predvodio je duhovnik društva vlč. Robert Farkaš.

Aktualizirajući Evanđelje toga dana duhovnik Farkaš u prigodnoj je homiliji promišljao o Zakejevom putu do obraćenja.

Liječnicima je poručio da poput carinika Zakeja, koji je imao hrabrosti izdići se iz mase i popeti na drvo kako bi vidio i susreo Isusa, i oni na svom radnom mjestu budu svjetlo, da imaju hrabrosti izdići se iznad onih koji mise drugačije, čak i protive Bogu… Usporedivši današnje vrijeme s onim kada je živio sv. Luka i kada su kršćani bili progonjeni, ustvrdio je da je danas, kada vjeru ispovijedamo u slobodi, progon vjere na jedan drugačiji način veći nego ikada. Stavivši liječnicima za uzor sv. Luku, koji je Krista slijedio predano, poručio im je da i oni budu svjesni da imaju velike milosti, da na svom radnom mjestu budu hrabri i odvažni te od Zakeja uče kako se izdići iznad većine, te u istinskim susretima s Gospodinom mijenjali sebe i spašavali ovaj svijet.

Čestitajući im blagdan njihovog svećara fra Goran je liječnicima zahvalio za njihovu stručnu pomoć napose za strpljivost i ljubav prema pacijentima.

Ključne riječi:
robert farkaš sv. Luka