Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakoni posjetili institucije Hrvatske biskupske konferencije

Zagreb (IKA )

U sklopu programa Đakonske pastoralne godine 2018./2019. koji priređuje Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu 25 đakona posjetilo je institucije Hrvatske biskupske konferencije u utorak 16. listopada.

Đakoni će tijekom prvog studijskog tjedna, od 15. do 19. listopada, sudjelovati na predavanjima o uređenju Zagrebačke nadbiskupije i pastoralnoj brizi u njoj.

Drugoga dana obišli su zgradu Hrvatske biskupske konferencije te su se upoznali s radom raznih ureda gdje ih je primio generalni tajnik HBK hvarski biskup Petar Palić.

„HBK je krovna organizacija Katoličke Crkve u Hrvatskoj te vjerujem kako će im iskustva koja su ovdje čuli biti od pomoći za njihov daljnji svećenički rad”, poručio je biskup Palić.

O radu svojih ureda govorili su nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj vlč. Antun Štefan, zamjenica ravnatelja Hrvatskog Caritasa Suzana Borko, tajnica Nacionalnoga katehetskog ureda Anita Vranić, voditelj Ureda za život i obitelj Petar Krešimir Hodžić te glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Među ovogodišnjim polaznicima programa Đakonske pastoralne godine 2018./2019. je i đakon Leopold Ćurčić koji je istaknuo kako tek sad otkriva što to znači njegova služba.

Ove pastoralne godine program pohađa ukupno 25 đakona, pripravnika za prezbiterat, iz Zagrebačke i Mariborske nadbiskupije, Varaždinske, Sisačke, Bjelovarsko-križevačke i Mostarsko-duvanjske biskupije, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM, Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića i Hrvatske dominikanske provincije Navještenja BDM.