Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan Doma sv. Antuna u Zagrebu

Zagreb (IKA)

U utorak, 18. prosinca, u organizaciji i pod vodstvom fra Vladimira Vidovića, ravnatelja Doma sv. Antuna i predsjednika Uredničkog vijeća Veritasa, održana je zajednička proslava svih institucija koje se nalaze pod krovom Doma sv. Antuna na Svetom Duhu (broj 33): Caritasa župe sv. Antuna s Pučkom kuhinjom, Veritasa – Glasnika sv. Antuna, Studentskog doma koji godinama besplatno ugošćuje petnaestak studenata i Ansambla Kolbe.

Proslava Dana, koji se prvi put zajednički organizira, počela je u crkvi sv. Antuna večernjim euharistijskim slavljem, koje je predvodio sisački biskup mons. Vlado Košić.

Potom je u punoj dvorani Svetoga Franje održan prigodan program, koji je uspješno vodila Tanja Popec s HKR-a, uz glazbenu pratnju Puhačkog orkestra HKUD-a „Željezničar“ i Ansambla „Kolbe“. Tom prigodom fra Ljudevitu Maračiću, koji surađuje od prvog broja izlaženja „Glasnika sv. Antuna“ i kojemu je pod nazivom „Veritasa“ više od 25 godina bio glavni urednik, podijeljeno je priznanje počasnog predsjednika Uredničkog vijeća Veritasa. Proslava je završena zahvalom svim dobročiniteljima, volonterima i suradnicima, uz prigodni božićni domjenak.

Ključne riječi:
Dan Doma sv. Antuna Zagreb