Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan sv. Ivana don Bosca u Josipovcu Punitovačkom

Josipovac Punitovački (IKA/TU)

Dan sv. Ivana don Bosca, sveca koji se slavi 31. siječnja, organiziran je u Josipovcu Punitovačkom u subotu 26. siječnja.

Program koji se održava treću godinu zaredom započeo je u Domu kulture trosatnim prigodnim susretom punim zabave i igara, a završio je misnim slavljem u josipovačkoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela, koje je na slovačkom jeziku predvodio svećenik iz Selenče Dominik Ralbovsky. Trosatnom druženju nazočio je veliki broj djece, a najmlađe su dopratili roditelji.

Događaj je organizirala s. Renata Bunjova, voditeljice slovačkog Misijskog centra bl. Zdenke Schelingove u Josipovcu Punitovačkom, vlč. Ralbovsky te Kristina Ralbovsky, osoba posvećena života, uz suradnike Misijskog centra, članove josipovačke Matice slovačke i mještane.

Misno slavlje u punoj crkvi uveličali su pjevači iz Selenče, animatori programa. Djeca su slavlje pratila pjesmom i pokretima naučenima na Oratoriju „Don Bosco“ u Josipovcu Punitovačkom. U dijelu homilije posvećenom sv. Ivanu Boscu, njegovu životu i nauku, vlč. Ralbovsky je, među ostalim, istaknuo:

„Sv. Ivan Bosco, ili kako jednostavno kažemo Don Bosco, volio je mlade, okupljao ih i svojim djelovanjem i radom ulazio u njihova srca. Kao što je don Bosco vidio svoje poslanje u okupljanju mladih prenoseći im riječima i djelom istinu koju je činio Gospodin, tako smo svi mi kao djeca Božja dužni na svoj način, a djeca i mladi posebno kroz druženje i igru, približiti se Gospodinu i biti s Njim u igri i druženju.

Don Bosco u našim srcima i duši ostavlja ljepotu življenja prema drugome, posebno prema mladima; ljepotu čistoće i ljubavi prema bližnjemu, ljepotu druženja u kojoj nas okuplja s mislima zajedništva, iskrenosti i pomaganja siromašnima“.

„Voljeti mlade, poštovati ih i pomagati im na putovima njihova života dužnost je i nas starijih. Svojim djelima naviještat ćemo evanđelje i širiti Riječ Božju u duhu zajedništva, međusobnog uvažavanja i ljubavi prema bližnjemu, u iskrenosti i pomaganju“, poručio je na kraju vlč. Ralbovsky.

Ključne riječi:
don Bosco Josipovac