Budi dio naše mreže
Izbornik

Francuski redovnici pohodili središte Banjolučke biskupije

Banja Luka (IKA)

Dvojica francuskih redovničkih poglavara – trapista, Dom Dominique-Maria Schoch, opat opatije Oelenberg u Francuskoj i Dom Hubert Bony, superior opatije Engelszell iz Austrij boravili su od petka 22. do nedjelje 24. studenog u središtu Banjolučke biskupije.

Redovnici su pohodili Ordinarijat i katedralu te su se družili s biskupom Franjom Komaricom i pomoćnim biskupom Markom Semrenom. Posebnu su pozornost posvetili trapističkom samostanu Mariji Zvijezdi, gdje im je domaćin bio p. Zvonko Topić, a jedno vrijeme i p. Tomislav Topić, upravitelj župa Bos. Gradiška i Dolina.

Pohodili su i župu i Biskupijsko svetište Sv. Male Terezije u Presnačama te franjevački samostan i župu Petrićevac, kao i neke od institucija Biskupijskog Caritasa u Banjoj Luci i okolici.

Obojica redovničkih poglavara, kojima je ovo bio prvi put pohod Banjolučkoj biskupiji i Bosni i Hercegovini, pokazali su veliko zanimanje za aktualnu situaciju domaćih katolika i obećali da će o svemu obavijestiti Generalnu upravu Reda u Rimu ,te da će iduće godine opet doći.