Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće Hvarske biskupije na grob bl. Alojzija Stepinca

Zagreb (IKA )

Vjernici hvarske biskupije predvođeni svojim svećenicima i biskupom mons. Petrom Palićem hodočastili su u petak 12. listopada na grob bl. Alojzija Stepinca.

Svečanu Večernju molitvu liturgije časova predvodio je mons. Palić u zajedništvu s pomoćnim biskupom zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom, koji je hodočasnike pristigle s Brača, Hvara i Visa pozdravio u ime zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i cijele zagrebačke mjesne Crkve. „Vi ste prepoznali blisku poveznicu sa svime čime je Bog povezao vas i blaženoga Alojzija; osjećate ljepotu njegovih pohoda vama na predivne hrvatske otoke; vidite one niti koje su spojile Hvar, Brač i Vis s kardinalom Stepincem te ste doživjeli poticaj da danas dođete k njemu i da se po njemu susretnete s Gospodinom“, rekao je mons. Šaško.

Biskup Šaško izričući dobrodošlicu hodočasnicima istaknuo je da je zagrebačka katedrala i njihov Dom u kojem će se, u ovoj Večernjoj molitvi liturgije časova u nebo poput kada, uzdizati molitva na njihove osobne nakane, nakane Hvarske Crkve i cijele naše domovine.

Hvarski biskup istaknuo je radost što biskupijsko hodočašće, nakon pohoda u Nacionalno svetište sv. Josipa i Krašić, svoj vrhunac doživljava u Stepinčevoj katedrali. Zahvalivši se svima koji su se uputili na ovo hodočašće po završetku Večernje službe mons. Palić predvodio je zajedničku molitvu na grobu bl. kardinala Stepinca.

Pjevanu Večernju molitvu predvodili su „Faroski kantaduri“, pjevačko društvo iz Starog Grada na Hvaru koja njeguje, čuva i promiče mjesne kulturno glazbenu baštinu, izvorni način pjevanja dalmatinskih pjesama i crkvenih napjeva Velikog tjedna.

Hodočašće hvarske biskupije nastavlja se danas euharistijskim slavljem u svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.