Budi dio naše mreže
Izbornik

Izlet djelatnika i suradnika Nadbiskupijskoga pastoralnog centra iz Đakova u Voćin

Đakovo/Voćin (IKA/TU )

U ponedjeljak 8. listopada organiziran je izlet zahvalnosti povjerenika, članova svih povjerenstava te suradnika Pastoralnog centra Đakovačko-osječke nadbiskupije u svetište Gospe Voćinske.

Na izlet se uputilo oko 30 sudionika. Izlet je vodio koordinator Pastoralnog centra dr. Stanislav Šota. Središnja točka izleta bilo je hodočašće u svetište Gospe Voćinske, koje ima značenje biskupijskog svetišta Požeške biskupije. Dr. Stanislav Šota upoznao je sudionike s planom i ciljem zajedničkog putovanja te s poviješću i značenjem svetišta. Tijekom putovanja molilo se i pjevalo.
Po dolasku sudionici su imali priliku za ispovijed i osobnu pobožnost te razgledanje svetišta. Misu je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević u koncelebraciji s dr. Stanislavom Šotom, fra Zoranom Bibićem, našičkim gvardijanom te još desetak svećenika. Sudjelovao je i vlč. Krešimir Bulat, nadbiskupijski povjerenik za biblijski pastoral i suradnik Škole za župne suradnike, te vlč. Tomislav Ćorluka, dekanatski povjerenik tečaja priprave za brak te Zajednice Bračnih susreta za Đakovo.
Na misi su sudjelovali i članovi Hrvatskoga katoličkog lječnikog društva i Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara, koji su se okupili na 9. hodočašću zdravstvenih djelatnika Požeške biskupije. Nakon misnog slavlja hodočasnici su se zadržali u osobnoj molitvi pred slikom Gospe Voćinske, a potom pošli prema Pustari Višnjica, nedaleko Slatine, koja je poznata po proizvodnji batata, gdje su imali priliku šetati i uživati u prirodi te su imali zajednički ručak.
Nakon ručka nastavljen je put prema Donjem Miholjcu gdje su sudionici posjetili dvorac Hilleprand von Prandau iz 1818. g. i Mailath iz 1906. godine Nakon razgledanja dvorca i plesnog travnatog podija te geometriziranih formi perivoja, uz međusobno druženje, molitvu i pjevanje, uputili su se prema Đakovu.
Dr. Šota prenio je pozdrave nadbiskupa Đure Hranića te naglasio kako tim izletom zahvalnosti nadbiskup Hranić želi svim suradnicima izraziti zahvalu za trud, rad, angažman, napor i žrtvu koju ulažu i kojima pridonose kvalitetnijem organiziranju, strukturiranju i ostvarenju pastoralnog plana i programa u Nadbiskupiji.