Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Parolin: Papa izrazio raspoloživost za odlazak u Pyongyang

Rim (IKA )

Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin istaknuo je da je papa Franjo izrazio raspoloživost za odlazak u Pyongyang, prenosi Vatican News. Istina je ono što je već izišlo u novinama, da je južnokorejski Predsjednik prenio zanimanje sjevernokorejskoga vođe da Papa posjeti Pyongyang; Papa je kazao da je raspoloživ, potvrdio je novinarima kardinal Parolin.

Na pitanje radi li se već na tomu, kardinal je rekao da treba pričekati da se sve skupa još formalizira. To je bio samo prvi korak, ali koji ide u smislu koji je već objavljen; Predsjednik je, naime, usmeno Papi prenio to zanimanje, objasnio je kardinal. Kada se počne ozbiljno razmišljati o mogućnosti putovanja, trebat će vidjeti postoje li odgovarajući uvjeti za to, premda će za njegovo ostvarivanje trebati tražiti zadovoljavanje nekih uvjeta. Takvo putovanje, osim toga, zahtijeva ozbiljnu pripremu i razmatranje.

Što se pak tiče prinosa koji bi to putovanje moglo dati, kardinal je istaknuo da bi bitan prinos bio potpora. Već je posjet južnokorejskoga Predsjednika poslužio u tom smislu, ali sa strane Južne Koreje, u potpori procesa pomirenja na Korejskom poluotoku i njegova denukleariziranja, istaknuo je kardinal Parolin.

Ključne riječi:
Papa Sjeverna Koreja