Budi dio naše mreže
Izbornik

Karlovac: Duhovna obnova za krizmanike i njihove kumove i roditelje

Karlovac (IKA)

Pedesetak kandidata za krizmu iz župe BDM Snježne na Dubovcu u Karlovcu sudjelovali su na duhovnoj obnovi subotu i nedjelju 1. i 2. prosinca koju su za njih pripremili mladi animatori iz zajednice Kursilja i njihove Dubovačke župe.

Mali Tečaj kršćanstva ili Kursiljo već godinama organizira ovakve duhovne obnove koje se sastoje od dijeljenja iskustva životnih teškoća koje je određena osoba nadvladala zahvaljujući povjerenju u Isusa. Tako su i karlovačkim krizmanici animatori Kursilja pričali svoje životne situacije, te svjedočili kako su susrevši se s Kristom iz teškoća ušli u radost života. Nakon prezentiranog svjedočanstva slijedio je razgovor u manjim skupinama koji moderira jedan od animatora. U drugom dijelu duhovnih vježbi župni animatori su animirali različite igre kojima žele svojim mlađim prijateljima pokazati živost župne zajednice te im pripomoći pri spoznaji kako je upravo župna zajednica prostor gdje i sami zatečeni u različitim teškoćama mogu pronaći rješenje ili svoju radost umnožiti dijeleći je s prijateljima. Treći dio duhovnih vježbi bio je protkan duhovnošću koja se sastojala od slavljenja sakramenta euharistije i pomirenja, ali i učenja zajedničke molitve Crkve. Nadalje mnogi krizmanici, sudionici duhovnih vježbi bili su oduševljeni spoznajom da tijekom cijelog vremena trajanja duhovnih vježbi i po danu i po noći postoje osobe koje se izmjenjuju u molitvi za uspjeh i dobre plodove Malog tečaja kršćanstva, dakle upravo za njih krizmanike.
Duhovna obnova Dubovačkih krizmanika završila je u nedjelju misnim slavljem koje je predvodio preč. Andrija Vrane, voditelj Kursilja u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Nacionalnog svetišta.

Ključne riječi:
duhovna obnova Karlovac krizmanici