Budi dio naše mreže
Izbornik

Laudato TV sudjelovao na 23. kongresu Renovabisa

München (IKA)

Laudato TV sudjelovao je na 23. kongresu Renovabisa održanom 11. i 12. rujna u Münchenu na temu 'Urbana Crkva – izazovi u pastoralu, na Istoku i Zapadu'. Na kongresu se raspravljalo o pitanjima koja se tiču razvoja u europskim gradovima u srednjoj i istočnoj Europi i mogućim odgovorima u obliku nove duhovne ponude. Uvid na terenu i radne skupine pokazali su primjer pastoralne skrbi u Münchenu, jednom od tih velikih gradova. Na kongresu je rezultate i planove Laudato TV-a iz Hrvatske predstavila direktorica i glavna urednica Ksenija Abramović.

“Svjesni važnosti i utjecaja Renovabisa, na ovim međunarodnim kongresima smo prisutni još od 2014. godine kada je predstavljen projekt Laudato TV-a. Svakako smo već tada stekli brojne korisne informacije, posebno od CAMECO-a, savjetodavnog tijela Renovabisa za medije, koje su nam pomogle u osnivanju prve televizije u Hrvatskoj s kršćanskim vrijednostima.  Tijekom godina sudjelovanja crpili smo inspiraciju iz iskustava drugih i ostvarivali neprocjenjive kontakte među kolegama i razmjenjivali mišljenja o radu s mladima. Ovogodišnja tema razvoja gradova i društva i nužnoj potrebi nove duhovne ponude u tim novim prilikama vrlo nam je bliska. S obzirom da je Laudato TV nakon četiri godine emitiranja na prekretnici da iz male kablovske, a potom i lokalne televizije, širi svoj doseg i utjecaj.”

U Hrvatskoj se trenutno na nacionalnoj razini događa duhovna obnova među mladima gradeći jednu novu generaciju autentičnih i predanih vjernika. Vrlo smo ponosni što je Laudato TV svojim koncertom ‘Progledaj srcem’ dio te obnove te smo tu svježinu i ljepotu hrvatske mladosti imali prilike prenijeti Renovabisu”, istaknula je gđa Abramović.

Mons. Ivan Devčić i Ksenija Abramović

Renovabis je karitativna akcija Katoličke crkve u Njemačkoj. Utemeljena je 1993. u Njemačkoj, gdje se nalazi i središnji ured. Prve korake u njenom osnutku učinila je Njemačka biskupska konferencija, a daljnje korake je napravio Središnji odbor njemačkih katolika. Svrha Renovabisa je jačanje Crkve u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi gdje podupire pastoralne, društvene i socijalne projekte u bivšim socijalističkim državama.

Renovabis 2019.

Ključne riječi:
Laudato laudato.tv Renovabis