Budi dio naše mreže
Izbornik

„Mater Fatima 2021.” u izravnom prijenosu na HKR-u

Zagreb (IKA)

Hrvatski katolički radio pridružuje se u četvrtak, 13. svibnja molitvenom projektu “Mater Fatima 2021.” Ovo je treća godina molitve u Gospinim svetištima diljem svijeta (Fatima, 2019., Guadalupe, 2020.) kako bismo bili dionici posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu. Domaćin trećeg međunarodnog molitvenog susreta je Nacionalno marijansko svetište Chiquinquira u Kolumbiji.

Poseban program HKR-a uoči izravnog prijenosa iz Kolumbije počinje u 17:20. Svjedočanstvo života i Gospinog zagovora sa slušateljima će podijeliti Kolumbijci koji služe u Hrvatskoj: don Carlos Adrian Taborda Vasquez, župnik u župi Muć Gornji u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji i don Carlos Arturo Fonseca Farfan, župnik župe sv. Petra i Pavla, Kršete, te upravitelj župa Materada i Petrovija u Porečkoj i Pulskoj biskupiji.

Od 18 sati prijenos je mise iz Kolumbije. Slijedi Euharistijsko klanjanje i molitva krunice – otajstva svjetla, a na kraju i posveta svetim srcima Isusa, Marije i Josipa.

U trećoj godini molitve “Mater Fatima”, za hrvatsko govorno područje izravan prijenos ostvaruju: Hrvatski katolički radio, Laudato TV, Radio Marija Hrvatska i Radio Marija Srbije.

Podsjetimo, molitva se organizira na 104. obljetnicu početka Gospinih ukazanja u Fatimi. Nakane molitve za otajstva svjetla koja će se moliti nakon mise su: okončanje pandemije, za oboljele od COVID-a 19, umrle i njihove obitelji; da sveti Josip, Marijin suprug i zaštitnik sveopće Crkve čuva i vodi Crkvu i svećenike; život i obitelj; obraćenje grešnika i naknada za povrede presvetih srdaca Isusa i Marije te mir i slobodu država. Ovim će se događanjem obilježiti i 450. obljetnica Bitke kod Lepanta (7. listopada 1571.).

Foto: materfatima.org

Ključne riječi:
Mater Fatima