Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen program koncerta "Progledaj srcem"

Zagreb (IKA)

Organizacijski tim koncerta "Progledaj srcem" objavio je cjeloviti program koncerta koji se na Stadionu Maksimir u Zagrebu 4. lipnja održava pred više od 50 tisuća ljudi, priopćili su organizatori. Na koncertu od 20 sati nastupaju najveća imena domaće duhovne glazbene scene: Alan Hržica, Amorose, Božja pobjeda, Božja Slava bend, Emanuel, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, Rafael Dropulić Rafo, sestre Halužan, sestre Husar, sestre Palić, Toni Cetinski, Vanessa Mioč i Zbor Mihovil.

Duhovnu misao i ovoga puta dat će pater Boris Jozić, a voditelj koncerta je Marin Periš.

“Ovogodišnji ‘Progledaj srcem’ je poseban na toliko mnogo načina. Odvija se na otvorenome, pred najvećim brojem ljudi dosad, uz slavljeničke bendove na ulazima i tribinama, a s koncertom još ulazimo i u blagdan Duhova. Ususret Duhovskom bdjenju osigurali smo u predprogramu cjeloviti duhovno-molitveni predprogram. Uz duhovne nagovore i molitvu krunice, posjetitelji će imati priliku i za svetu ispovijed. Pozivamo sve, koji to mogu, na raniji dolazak koji može biti priprava za ovaj veliki blagdan”, istaknula je Ksenija Abramović, direktorica Laudato TV-a i glavna organizatorica koncerta.

Ovaj koncert sa svakim izdanjem okuplja sve više posjetitelja te se tako iz glazbenih i sportskih dvorana proširio na otvoreno, na maksimirski stadion, na kojemu su dosad nastupale najveće svjetske i domaće glazbene zvijezde.

Posebnost ovogodišnjeg “Progledaj srcem” je cjeloviti predprogram koji će se odvijati tijekom dana, stoga organizatori pozivaju sve, koji to mogu, na što raniji ulazak na stadion iza 14 sati.

U predprogramu od 15 sati koji vodi Zrinka Glavaš bit će i prigodni duhovno-molitveni program koji predmole fra Ivan Matić, vlč. Dražen Radigović, vlč. Ivica Tolla i p. Marijan Zubak. Prvi puta u Hrvatskoj pri ulasku na stadion i na tribinama posjetitelje će na pjesmu i slavljenje poticati dvadeset izvođača duhovne glazbe od 20 sati.

Dan nakon koncerta je blagdan Duhova, stoga je ovogodišnji “Progledaj srcem” s molitvenim predprogramom i priprava za ovaj veliki blagdan, a uz koncert ujedno i najveće Duhovsko bdjenje na otvorenom zabilježeno u ovom dijelu Europe.